Avbytare: Vasko Mitrovic, Patrik Lippe, Mathias Roos, Rasmus Hammargren och Johannes Jönsson.

Oliver Oliveros ut - Carl Odell in 74 min
Sebastian Kristensson ut - Mathias Roos in 78 min
Jens Sirviö ut - Rasmus Hammargren in 83 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk reste sig efter mardrömsstart mot tabelljumbon. Matchen mot jumbon Anderslöv skulle vi bara vinna men matcher vinns inte på beställning. Oliver Oliveros var tillbaka i laget efter 1 månads frånvaro efter skada. Anderslöv överraskade oss och satte hög press från början. I den 4:e minuten felpassar hemmalaget och Anderslöv snor bollen, tar sig fram på högerkanten och spelar in bollen mot bortre stolpen där en forward enkelt kan slå in 0-1 upp i taket. I den 6:e minuten spelar Johan Hellström fram på djupet mot Jens Sirviö som kommer fri men Jens förhastar sig något och avslutar långt utifrån och målvakten kan rädda. Anderslöv startar en snabb kontring och man spelar fram på djupet där förre Torpsonen Sebastian Lindahl sprintar iväg och kommer fri med Philip Borgström och Sebastian gör inget misstag och det är 0-2 redan efter 6 minuter. Vilken mardrömsstart! Stor respekt till Sebastian att han höll igen med firandet. I den 9:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark till vänster 25-30 meter från mål. Johan Hellström lyfter in en fin boll som en Anderslövspelare styr in i eget mål och det är reducerat till 1-2. Detta var Johans 2:a seriemål i år. I den 15:e minuten kommer Jens Sirviö fint fram på högerkanten och Jens slår ett inlägg mot bortre stolpen där Oliver Oliveros dyker upp och nickar över. I den 24:e minuten spelar Nicklas Mattsson fram på djupet till Jens Sirviö som kommer hyfsat fri men Jens är osjälvisk och spelar bollen snett över till Johan Hellström som kan lägga bollen tillrätta och placera in kvitteringen till 2-2. Detta var Johans 3:e seriemål i år. ÖT Smygehuk har som vanligt mycket boll under första halvlek men Anderslövs snabba forwards är ett ständigt hot. 2-2 i paus och vi är alla överens om att vi måste höja oss i andra halvlek för att går segrande ut matchen. I paus går Carl Odell ut och in kommer Vasko Mitrovic. ÖT Smygehuk börjar trumma på framåt direkt i den andra halvleken. I den 55:e minuten kontrar ÖT Smygehuk blixtsnabbt och Johan Hellström centralt hittar ut till Vasko Mitrovic på vänsterkanten och Vasko tar sig förbi sin försvarare och in i straffområdet och får på ett perfekt vänsterskott som sitter snyggt i bortre krysset fram till 3-2 och ledning för första gången i matchen. Detta var Vaskos 1:a seriemål i år. I den 62:a minuten kommer Oliver Oliveros fram mot två försvarare till höger i straffområdet och Oliver spelar bollen snett bakåt till Johan Hellström som från straffpunkten skjuter över. Anderslöv sätter igång spelet snabbt och man spelar sig fram till ett friläge där Philip Borgström kommer ut och Anderslövspelaren lobbar Philip men som tur är för hemmalaget går bollen även över målet. Efter 70 minuter går Nicklas Mattsson ut och in kommer Patrik Lippe. Efter 74:a minuten går Oliver Oliveros ut och in kommer Carl Odell. I den 75:e minuten släpper Vasko Mitrovic bollen på djupet till Jens Sirviö som kommer ner till kortlinjen och spelar snett in jämns med marken till nyss inbytte Carl Odell som hinner först och stöter in 4-2. Detta var Carls 3:e seriemål i år. I den 78:e minuten går Sebastian Kristensson ut och in kommer Mathias Roos. I den 83:e minuten går Jens Sirviö ut och in kommer Rasmus Hammargren. I den 88:e minuten läggs bollen på djupet mot Vasko Mitrovic men målvakten kommer ut och det blir ett hopslag mellan målvakten och Vasko och bollen går bak till Carl Odell som fångar upp den och elegant lobbar in 5-2 från 25 meter. Detta var Carls 4:e seriemål i år. ÖT Smygehuk vinner matchen med 5-2 och klättrar därmed upp på 5:e plats i serien, 2 poäng efter Klagshamn på kvalplats uppåt. I nästa match väntar tabellåttan Lindeborgs FF på lördagen den 30:e maj klockan 13:00 på Lindeborgs IP.